Hlúpostniak

By Vlado

October 16, 2011

Teda, čo to je za slovo? Moje slovo hlúpostniak. Čo to znamená? Je to nadávka alebo sebareflexia. Čo je seba reflexia? Idem písať hlúposti, to nakoniec robím najradšej.

Keďže som nezachytil nič o 15 októbri zavčasu tak som bol o to pozornejší, o čo vlastne ide. Našiel som originálny zdroj, aj slovenský preklad všetko môžete nájsť tu ak vás to zaujíma. http://blog.latvomy.info/2011/10/15oct.html, autor tam má odkaz aj na originál

Ľudové hnutie, čo to znamená? Keď sa ľudia hýbu kdesika , viacerí jedným smerom, je to ľudové hnutie?

Rok 1968 v Československu. Ako som ho vnímal, či už jar či leto, či jeseň, nezdá sa mi až tak podstatné. Podstatné je ako to vnímam dnes

Československo v rokoch 1967 - 1968 bolo laboratórium ako si odskúšať pôsobenie na masy prostredníctvom masovokomunikačných prostriedkov a dostať ich do pohybu za žiadúcim cieľom, čiže za účelom dosiahnuť cieľ toho, kto to organizuje. Ľuďom sa ale povie cieľ, ktorý je pre ních príťažlivý.

Rok 1983 - 1990 Ten istý pokus ale už na väčšej skupine štátov, to už ani nebol pokus skôr akcia naplno. Po ďalších pokusných rokoch sa v tomto pristúpilo k záverečnému zúčtovaniu na celom svete.

Mäkšie povedané ľudové hnutia menia svet. Hmm Znie to úžasne, človek sa ráno zobudí a vie čo má robiť, možno sme skutočne skôr niečo iné. Tu je odkaz na inú hlúposť Súvislosti alebo kto som?.

Stále veríte, že ľudové hnutie môže existovať? Ja rozhodne áno, ale či toto čoho sme svedkami je ľudovým hnutím?

Keď masy poslúchajú pokyny niekoho, koho nikdy nevideli a idú nevedia kam je to skôr pohybom más v čísi prospech. Účastníci sa neskoro zobudia a potom sa môžu opýtať "A to sme chceli my?" Niektorí už majú obvody beznadejne prepálené a bez trochu starostlivosti sa z toho už ani nemusia dostať.

Ak sa chcem niekde vybrať, musím mať jasno kde sa chcem dostať. A to nie všeobecne ale konktrétne.

Veľmi rád by som uveril, že stačí chcieť a ráno ma pred dverami čaká miliónový balík. Teda ak som vysadený na milióny.

Tak isto by som rád uveril, že všetci finančníci rozmýšľajú len o tom, ako mi urobiť dobre a darovať mi peniaze, hoci aj malej hodnoty.

Také veci sa môžu diať v spánku, snívať s otvorenými očami sa dá tiež, ale nie je to vhodné ak si napríklad za volantom, alebo napr. ak na teba niekto mieri zo zbrane.

Nuž kadečomu by som rád uveril, akurát nemôžem uveriť, že dá sa bojovať bezbolestne a bez strát. Chcieť dosiahnuť zmenu nestačí, treba vedieť akú zmenu chcem a čo som ochotný pre ňu urobiť.

Po rozpade kapitalizmu nastupuje komunizmus, napísal jeden odborník.

Iný odborník napísal čosi o financiách a dokedy peniaze budú mať funkcie,ktoré mali včera. Odhadovaný čas sa kupodivu dosť približuje súčasnosti.

Niekto sa možno rozhodol vyriešiť nadchádzajúcu situáciu inak a nedopustiť nástup nevyhnutného a zachovať panstvo peňazí naďalej.

Dnešné plánované pohyby ľudí majú splniť tento cieľ. Aká to bude forma spoločnosti? Nuž demokracia to nebude ani verbálna, to možno dosiahnuť len totálnou kontrolou štátu dosiahnutou za súhlasu občanov. Následne budú občania zbavení všetkých práv a zostanú im len povinnost. Súčasne budú neustále umelo vytvárané potreby, ktoré ľudia budú musieť spotrebovávať a samozrejme aj vyrábať. Jednoducho povedané, pripravuje sa nová doba otroctva.

No nie je to krásny hlúpostniak?



← newer | older →

Comments:

Posted by: Božena on Oct. 18, 2011, 2:59 p.m.

Comment: Nedávno som sa vrátila s Turecka, kde som obdivovala minulosť zašlej slávy Grécka a Ríma. Museli byť veľmi bohatí, kedˇ stavali tie veľkolepé chrámy, kúpele, všetci obdivujeme piramídy, kolosea a za všetkým bol otrok. Prídem do mestečka, kde hlásal Ježiš a aby ho mohli vyhnať pozvú ho hlásať jeho učenie. A on učí chudobných ako prežiť medzi bohatými: so svojou múdrosťou nie vzburami.

Posted by: Božena on Oct. 18, 2011, 3:10 p.m.

Comment: No som, ja ale hlúpostniak, vedˇto bol predsa apoštol Pavol. A potom napísal Korinťanom.

Sorry, comments are closed for this item.

Thanks for reading.

"A society grows great when old men plant trees in whose shade they know they shall never sit.”
~ Ancient Greek proverb

"A society grows great when old men plant trees in whose shade they know they shall never sit.”
~ Ancient Greek proverb


Play ogg

Play ogg

Weblog Archives

Recent Features

Recent Videos

Recent Photos Gallery

Most Viewed Blog

Links

  • Lauren A. Colby
  • Not f'd — you won't find me on Facebook
  • ANTI-STATE•ANTI-WAR•PRO-MARKET
  • Môj veréjny mediagoblin
  • Kniha vitazstvo nad rakovinou
  • English to Slovak Slovak to English (certified)
  • Video vitazstvo nad rakovinou
  • gentoo.org
  • Made with Django.
  • Go To Project Gutenberg
  • Stanislaw Lem
  • Slashdot
  • [FSF Associate Member]
  • Weather
  • http://www.iherb.com
  • Mastodon