Navigátor

By Vlado

January 1, 2008

Dostal som navigátora. Na Vianoce. GPS, od firmy GARMIN. No nedostal som to od tej firmy, oni sú len výrobcovia toho zázraku.Aspoň tak to mňa zo začiatku pôsobilo.Navigátor presne vie kde si , podľa cieľa cesty ťa aj hlasom upozorní na to, že máš odbočiť, ktorej strany sa máš držať , keď sa pomýliš, hneď nájde opravné riešenie, vyzerá to úžasne. Prvý malý kopanec bol, že ma poslal zabočiť doľava do protismernej jednosmerky. Hm. To som ošetril ľahko, zabočením doprava a objazdením bloku. Trochu som bol tým sklamaný, lebo doteraz som si vždy cestu (direction) pozrel na Google a tam sú vyznačené aj jednosmerky so smerom. No ale stále je to úžasna vec. Druhý kopanec bol, keď nás zhodil z diaľnice tam kde nemal, teda poslal nás na kolektor, keďže sme neposlúchli tak nás pri ďalšom výjazde zhodil rovno aj z kolektora.Hm. Hneď na to sa spamätal a vrátil nás tam kde sme mali byť. Analýzou na ďalší deň sme prisli k záveru, že majú staré informácie, lebo asi pred 2 rokmi tam bol ten druhý výjazd zavretý, a bolo nevyhnutné odbočiť na tom prvom, inak si mal 10 km zachádzku. No stále to bol malý zázrak. Ten sa skoro úplne vytratil, keď pri príjazde do malého mesta, čo bolo cieľom cesty, nás poslal miesto rovno k domu, ktorý je hneď pri hlavnej ceste, na obchádzku po celom meste. Rozhodli sme sa že autorom tohto projektu je taxikár, ktorý myslí na svojích zákazníkov a umožní im spoznávací okruh. Suma sumárum, bez Google ani krok, ale bez navigátora tiež . Nečakaný benefit bol úplne niekde inde.Spolu s navigátorom bolo aj inštalačné CD spolu s káblikom na USB a s dôrazným varovanim, že najprv si musíš nainštalovať ten driver na počítač a až potom môžeš pripojiť Navigátora k počítaču. Nuž nechápal som o čo ide, ale pokyny sú pokyny, tak pome. Hneď sa ukázalo, že musím mať Windows. Už niekoľko rokov mi to nechýbalo, ale pokyny sú pokyny, pomo inštalovať milý windows. V archíve som našiel aspoň w2k ktorý ešte Microsoft podporuje, všetky staršie už vymazal zo zoznamu svojich detí. Pohral som sa a na druhý deň som slávnostne navigátora pripojil k počítaču. Výsledkom bolo poznanie, že pripojenie usb slúži len na nabitie baterky v Navigátore. V aute môže pracovať už či zo svojej baterky, alebo rovno z akumulátora vozidla. Kde je benefit?Benefit bol v tom, že keď už som mal nainštalovaný windows, tak som si pustil aj IE 6 (Internet explorer verzia 6), bol som zvedavý ako vyzerá naša seita na ňom. No a teraz som úplne zbledol, lebo som zistil že podstatná časť hlavičky je odrezaná. S vďakou som si spomenul na simulátora windowsu čo som používal na testy IE, kde autori odstránili všetky nedostatky IE a všetko vyzeralo v poriadku. Až živý kontakt s Microsoftom mi ukázal, kde vlastne som . Takže chtiac nechtiac, musím si ponechať aj windows aj keď len na testovacie účely. Čiže darček to bol viac ako užitočný a s nečakaným benefitom



← newer | older →

Comments:

Posted by: Stano on Jan. 2, 2008, 3:02 p.m.

Comment: ...hmmm, takže GPS už nechcem, vďaka za upozornenie:)

Posted by: Vlado on Jan. 2, 2008, 11:07 p.m.

Comment: Mrzí ma, keď to vyznelo tak čierne, lebo ja ho chcem aj napriek tým chybám. Tiež sa dá očakávať, že novšie výrobky sa vyvarujú týmto nedostatkom. A tiež som nespomenul ďalšie užitočné funkcie tohoto navigátora......

Posted by: Stano on Jan. 3, 2008, 7:59 p.m.

Comment: Naopak, potešili ste ma, lebo momentálne naňho nemám, takže takto ste mi dali dôvod, prečo ho (zatiaľ) nechcem...:)

Posted by: Mato on Feb. 3, 2008, 3:26 p.m.

Comment: Vyborne som sa pri citani pobavil, aj ked Ty asi nie ked si cestoval. Naozaj nie je v navode "pre taxikarov" ? :) A ta otazka ci nieste vnutri je genialna :) (skoro ako hlasky vo windowse)

Posted by: Vlado on Feb. 5, 2008, 4:07 p.m.

Comment: Ďakujem za pochvalu. Na obhajobu navigátora by som doplnil, že GPS má problém zistiť kde sa navigátor nachádza ak si práve vo vnútri budovy.. Čiže "Are you indoors now?" tu znamená či si v budove, ak potvrdiš tak potom pracuje v simulačnom režime, ak nepotvrdíš tak sa úporne snaží zistiť kde sa nachádza a všetko sa opakuje. Akonáhle vídeš von z budovy všetko je OK, Tak isto keď sedíš v aute, už je vidno kde si. :-)

Sorry, comments are closed for this item.

Thanks for reading.

«После смерти на мою могилу нанесут много мусора. Но ветер истории развеет его» И. В. Сталин

«После смерти на мою могилу нанесут много мусора. Но ветер истории развеет его» И. В. Сталин


Campaign for OpenDocument

Campaign for OpenDocument

Weblog Archives

Recent Features

Recent Videos

Recent Photos Gallery

Most Viewed Blog

Links

  • Lauren A. Colby
  • Not f'd — you won't find me on Facebook
  • ANTI-STATE•ANTI-WAR•PRO-MARKET
  • Môj veréjny mediagoblin
  • Kniha vitazstvo nad rakovinou
  • English to Slovak Slovak to English (certified)
  • Video vitazstvo nad rakovinou
  • gentoo.org
  • Made with Django.
  • Go To Project Gutenberg
  • Stanislaw Lem
  • Slashdot
  • [FSF Associate Member]
  • Weather
  • http://www.iherb.com
  • Mastodon